Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Εκδήλωση κυνοφιλίας με Φιλανθρωπικό σκοπό...

Πιστεύω σε κάθε κυνοφιλική εκδήλωση που προσπαθεί να φέρει όλο και περισσότερο κόσμο κοντά στο κυνηγετικό σκύλο, για αυτό και προσπαθώ να βρίσκομαι σε τέτοιες εκδηλώσεις ώστε να σας μεταφέρω το ότι γίνεται. Μια τέτοια εκδήλωση διοργανώθηκε στην Κωπαΐδα από ανθρώπους που ζουν αυτόν τον παλμό του κυνο αθλητισμού μέσα από τους αγώνες.  Άνθρωποι γνωστοί που αγαπούν είτε τις Αγγλικές φυλές είτε τις Ηπειρωτικές. Η Imperial food dog λοιπόν είχε την κεντρική οργάνωση και ιδέα που αυτή την φορά είχε και ιερό σκοπό, τα χρήματα που θα μαζευόταν από αυτήν την εκδήλωση θα πήγαιναν στο έργο που προσφέρει η Κιβωτός του Κόσμου. .

Έτσι παρά τις δυσκολίες της εποχής μας ο κόσμος ήρθε να συνδράμει σε αυτήν την θεάρεστη πράξη. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν  τις 100 και παρόντες δεν ήταν μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και πάρα πολύς κόσμος που ήρθε για να παρακολουθήσει για να μάθει αλλά και για να περάσει ωραία . Το μόνο ίσως λυπηρό που είχαμε και σε αυτήν την εκδήλωση ήταν η απαγόρεψη  της συμμετοχής των κριτών του pointer setter από τον ΚΟΕ και τον ΟΚΑΔΕ. Βέβαια αντικαταστάτες βρέθηκαν έγκαιρα και ήταν άτομα κυνόφιλα και φυσικά του χώρου. 
Προσωπική μου άποψη αλλά και πολλών άλλων ατόμων που συνομίλησα κατά την διάρκεια του αγώνα είναι ότι κάθε εκδήλωση σαν και αυτή μόνο καλό κάνει γιατί φουντώνει την φλόγα της ενεργής συμμετοχής του κάθε ιδιοκτήτη σκύλου να δοκιμάσει και να τεσταριστεί αυτός και ο σκύλος του. Ο κόσμος δεν θέλει μετά από 20 χρόνια ομίλων, αγώνων κτλ να είναι μόνο θεατής βουβός ακροατής και μόνο καταναλωτής. Έστω λοιπόν και αν κάποιοι λόγο συμφερόντων δεν θέλουν τέτοιες εκδηλώσεις πάντα θα βρίσκονται λύσεις έτσι ώστε η κυνοφιλία να ξεφεύγει από τα στενά όρια που κάποιοι επιχειρούν μεθοδικά να την κρατούν. Άλλωστε τέτοιες εκδηλώσεις τύπου ΕΦΥΠ θα έπρεπε εδώ και χρόνια να δημιουργούνται από τους ομίλους και τον ΚΟΕ. Η κυνοφιλία δεν είναι μόνο για επαγγελματίες και η διαφορετικότητα στο επίπεδο έχει και αυτή την Αξία της. Όλοι έχουμε διαβάσει  για ομίλους που ζητούν απεγνωσμένα χρήματα μέσω χορηγιών ή μελών ενώ θα μπορούσαν να διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς της Ελλάδος και έτσι θα μπορούσαν να δουν περισσότερα σκυλιά ώστε να κατανοήσουν το πραγματικό επίπεδο των σημερινών σκύλων, αλλά θα ήταν και ανταποδοτικό οικονομικά για την συντήρηση τους. Μην ξεχνάμε το παράδειγμα στην Ιταλία στον κάμπο FELICE όπου διοργανώνεται αγώνες με ορτύκια μια εκδήλωση με πολύ μεγάλη απήχηση και με μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Ας μιλήσουμε όμως  τώρα για την εκδήλωση.   Η εκδήλωση διεξήχθη λίγο έξω από το Κάστρο στα κτήματα που παραχώρησε κ. Γιώργος Κωνσταντίνου. θα πρέπει να ειπωθεί ότι το θήραμα ήταν πάρα πολύ καλής ποιότητας, εκείνο το οποίο ίσως να δυσκόλεψε λίγο παραπάνω τον αγώνα ήταν η πολύ ζεστή και η άπια που  επικρατούσε την περισσότερη ώρα. Κλείνοντας πιστεύω ότι κάθε κυνηγητικός συλλογος  πρέπει να δημιουργεί τέτοιες εκδηλώσεις πανελλήνια έστω και αν τυπολατρικά δεν έχει την έγκριση των «Μεγαλόσχημων» που θυμίζει τυπολατρία του Δημοσίου. Στον αγώνα είχαμε 2 τερέν των αγγλικών φυλών και 1 τερέν των ηπειρωτικών. Οι νικητές ήταν αρκετοί και ενδεικτικά θα αναφέρω τους 3 πρώτους από κάθε τερέν.
Στο τερέν των Ηπειρωτικών κριτής ήταν κος Κώστας Καλφόπουλος  και οι σκύλοι που ξεχώρισαν οι εξής:                                                                                                                  
1.Βaxter Bounas Progress epaniel breton k. Κομνηνέας Θ
2.Εktoras of Verginas gold Sun kurzhaar k.Τσουκαλάς κυναγωγός Γ.Βουδούρης
3. Rudy  epaniel Breton k.Τζουβάρας Β
Tερεν 1 Αγγλικών Φυλών κριτής Ηλίας Παρασκευόπουλος
1.Pella   pointer kos Μπούρτζης
2.POLLY setter kos Κοροβέσης
3.Αsya setter kos Mυλωνάς
Τερρέν 2 Αγγλικών Φυλών κριτής ΕLTON MAKA
1.BELL setter Μητάκος Ν
2.Αlice pointer Φυλίνδρος Κύμων
3.Dem del Sogno setter Kρυσταντώνης Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου