Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ συνεχίζει με επιτυχία το έργο της...

Η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζει με επιτυχία το έργο της. Έτσι για το μήνα Οκτώβριο της τρέχουσας κυνηγετικής περιόδου οι θηροφύλακες της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ διαπίστωσαν παραβάσεις του νόμου περί θήρας υποβάλλοντας 74 μηνύσεις. Οι περισσότερες μηνύσεις αφορούσαν θήρα χωρίς άδεια, θήρα σε απαγορευμένη περιοχή, θήρα με παράνομη μετατροπή όπλου, χρήση ηχομιμητικών συσκευών, κλπ. Σε κάθε περίπτωση κατασχέθηκαν οι άδειες θήρας, τα όπλα, τα θηράματα, οι ηχομιμητικές συσκευές, κλπ. Άξια λόγου είναι επίσης η μήνυση κατά ασυνειδήτου, που σε ορεινή περιοχή του ν. Καστοριάς τοποθέτησε παράνομη αυτοσχέδια κατασκευή που εκτόξευσε σφαίρες για τυχόν θανάτωση αγριόχοιρου.

Το έργο της θηροφυλακής της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ δεν αποτυπώνεται μόνο με τις υποβληθείσες μηνύσεις, αλλά κυρίως με τους συνεχείς ελέγχους και τις περιπολίες. Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2011 πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες έλεγχοι, παρόλη την οικονομική κρίση, την αύξηση των καυσίμων και τη στενότητα των πόρων.

Μάλιστα στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ αποφασίσθηκε η επιπλέον πρόσληψη θηροφυλάκων και για το λόγο αυτό θα ενισχυθούν οικονομικά οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι για την πρόσληψη και μισθοδοσία περισσότερων από 40 θηροφυλάκων, πέραν των 65 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων που ήδη απασχολεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκη. Η οικονομική ενίσχυση προέρχεται από τους πόρους της πρόσθετης εισφοράς των 5 ευρώ που έδωσαν τα μέλη των αναγνωρισμένων Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο την υπεύθυνη στάση των κυνηγών.

www.e-artemis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου